11. 11. 2014

Expedice Brazil - 1. prispevek




Zdravime poprve domu do Cech. Jeliz tu neni diakritika, tak budu psat bez ni. Uz je tomu temer tyden, kdy jsme se vypravili do Brazilie. Skupina Ondra, Editka, Fido, Jester, Pepino, Lukas a Misa vyrazila v utery z letiste v Praze.








Praha letiste

Po dlouhem letu z Parize jsme konecne pristali v Riu. Hned po vychodu z letistni haly nas privitalo brazilske vedro a take necekane drahe sluzby a vubec vse, co jsme si ten den v Riu kupovali bylo drazsi, nez kdekoliv v Praze na Vaclavaku. Za jidlo na ulici zaplatime okolo 150 korun a za plechovku koly okolo 50 korun. Ubytovani, ktere pry nejde pod 1000,- Kc za noc, jsme nastesti neresili, jelikoz hned ten den jsme se vecer presunuli nocnim autobusem do 800 km vzdaleneho Pancasu. Pancas jsme si vyhlidli na internetu. Fotky mistnich sten nas ihned uchvatili.
Rio

Jako nas base camp jsme si vybrali mistni ranc i Fabia (u ktereho ted sedim u PC), kde se daji postavit stany v tesne blizkosti mistni jungle. Nadherne misto schovane mezi stenami, ktere se tyci do vyse 600m. Vsude okolo nas behaj opice, roste vsemozne exoticke ovoce a vubec je to tu moc fajn misto.

Fidovo kralovstvi a loznice soucasne
nas base camp
test vrtacky od profiku

Jak camping, tak i ceny v meste Pancas sice trochu klesly oproti Riu, ale vypada to, ze Brazile je bohata zeme, jelikoz i na vesnici v supermarketu date za pul kila testovin skoro 40 korun.

Nasim hlavnim cilem zde bylo udelat novou cestu na nadherny vrchol Pedra de Camelo. Druhy den jsme se tedy dali ihned do prace.
pedra de camelo

pedra de camelo
pristup ke stene

2. delka za 7b+
 Pres hodinu jsme se prosekavali macetama ke stene a pak jsme zacali se samotnym lezenim. Ja s Fidem a Lukasem svuj smer a Pepino a Jesterak take svuj. Nebudu Vas napinat, ale shoreli jsme jak papir. Vsichni. Mistnim materialem je Rula. Behem dvou dnu se nam podarilo navrtat 4 delky do obtizi 7b+ a pak se material a charakter skaly tak strasne zhorsil, ze se po nem nedato takrka lezt. Vse se zacalo strasne sypat a v kolmem terenu bychom museli hakovat jen po nytech, takze jsme pokorne nasi cestu zabalili a zacali hledat neco jineho. Uz ted mi zacinalo byt jasne, ze motivace udelat zde neco tezkeho v kolmem terenu je asi unreal. Skala se strasne meni od dobre pevne po totali srot.

Proto jsme vybrali lehci linii nedaleko kempu a inhned zacali s praci. Prvni dve delky jsou pevne a dalsi posledni treti co se vcera udelala je zase srot. Dnes jsou v 600m stene Pedro Cero Pepino a Jesterak, tak jim drzme pace at jim jde prace od ruky.
novy cil Pedra cero

Ahoj  a brzo vam dame zase vedet, co se tady u nas v dzungli deje.

Ondra

1 komentář:

  1. Čus děcka, držím palce snad se skála zlepší...Můj jmenovec ten telefon nepustí z ruky ani v pralese...Uplně to slyším: počkej voe ještě tři procenta a budu mít stažený péčko...Fílo takhle se z toho záchoda nevyhrabeš aspon to tak vypadá že je to záchod...možná je to umývárna a to by mě opravdu překvapilo...že by ses odrazil od dna a šel do sebe(co se mytí týče) Jestli je to tedy umývárna tak Ti přeju abys jich ve svém budoucím životě potkal co nejvíc...myslím, že to udělá radost vícero lidem...
    Maj te sa Filip P.

    OdpovědětVymazat