12. 3. 2012

Margalef 2012



Po dlouhé době se nám podařilo opět navštívit jednu z nejlepších lezeckých sportovních destinací na světě. Španělsko patří v současné době za zemi, kde se vaří top lezení. Mezi nejnavštěvovanější oblasti patří Siruana, Margalef, Oliana, Santa Linia, Terradets. Jelikož jsme již předem věděli, že máme pouze 14 dní, tak jsme si vybrali pro letošní výjezd oblast Margalef. Tuto oblast jsme nikdo z nás neznal. 

Ondra a Editka

 
Pohoda ve skalách
Editka a Šerynka od Jíry
Složení skupiny bylo Ondra a Editka, dále Martin Tomášek a Jirka Lautner. Cesta do Katalánska je dlouhá a náročná. Jak říká Vojta, jeli jsme kudlu. V kuse a po dálnicích, které nás stáli 80 EUR, jsme za necelých 20 hodin zaparkovali u přehrady v Margalefu. Znaveni, plni očekávání jsme zalehli do spacáků. Margalef nabízí převážně lezení po dírkách, které nepipravené prsty dokáží pěkně pokousat. Oblast nabízí mnoho sektorů. Sektory jsou od sebe vzdáleny max. do 5 km. Takže pro přesun se často hodí auto, nebo kolo. Spát se dá takřka všude. 
Kepm u přehrady
Přehrada, která nabízí neskutečně ledové koupání.
Jó ty slunečná rána....
Nejoblíbenějším místem na spaní je neoficiální kemp u přehrady, kde jsou kamenné stoly a místa, kde se dá dělat oheň.
Fire place
 Co se týče počasí, tak jsme si vybrali asi to nejlepší, co dá očekávat. Každý den plech. Někdy teplo a někdy zima. Naštěstí se v Margalefu dá běhat od slunného sektoru ke stinnému. No a co jsme vlastně vylezli? První den jsme trávili ve slunném sektoru Racó de les Espadelles. Tento sektor připomíná trochu francouzské Ceuese. První den po úmorné cestě jsme se chtěli jen rozlézat, ale jak to většinou bývá chuť a honba za čísly byla větší než rozum a tak jsme se nasáčkovali do 7c+. Já poslal na Os a Editka na druhý. Pak jsem zapytlil 8a a bylo jasno, že budeme raději poslouchat rozum. V dalších dnech jsme navštívili oblast Racó de la Finestra. Tato oblast tvoří podkovu, takže se zde dá lézt jak ve stínu, tak na slunci. Hned druhý den padlo 8a+ Os a Editka na PP. V tomto sektoru se celkově dařilo. Vylezli se tu dvě 8b. Jedno Editka na druhý a já dvě na druhý. Asi největším gólem Ondry bylo 8b na flash a 8b+ na PP a Editky tři 8b. Psát o každém úlovku asi nemá smysl. Kdo chce vědět více tak se mrknětě na naše deníčky :

Všeobecně byl zájezd v pohodovém stylu. Témeř každý večer hrála Jirkova kytara, já se občas přidal na saxofon. Pálili jsme ohně a byli rádi, že jsme konečně ve skálách a můžeme trávit čas společně se všemi přáteli. A těch tam bylo celkem dost. Jeden večer jsme napočítali 25 Čechů u ohně. Mihla se tu početná skupina z Tábora. Po celý zájezd nás bavila dvojice Bažant a Pája. Vojta brousil Kudlu. Moucha vyprávěl o historii cucání. Majkl se Zuzkou a Adámkem a rodinným přítelem Olinem a naše úderná skupina. 

Jíra
Vojta
Martin
Pája a Bažant
No a co nás čeká dále? Pokud se počasí umoudří, tak nás čekají projekty v Labáku, kurzy lezení v Arcu a u nás a spousta srandy ve skalách.
Sezóna začíná, připojte se k nám a pojďte si s námi zalézt.

Za easyclimbing.cz Ondra



Editka v pokusu o Flash Doctora Feelgooda 8a
 

Doctor feelgood na flash 8a

Doctor feelgood vyflashován huráá


Matrin v Transilvánii 8a
Cupata 8b
Majkl a jeho flash Doctora feelgooda
Jíra ve feelgoodovy
Přidat popisek
Batuka 8b čeká na Editku
debatní kroužek
Margalef - sektor s Era Bellou 9a co dal Adam Ondra
Rest day u vody
Ještě prohlédnou a jde se na Xiquetetu 8b










Žádné komentáře:

Okomentovat