23. 4. 2013

Novinky z jara

Po té co jsme se vrátili ze Španělska jsme očekávali zahájení skalní sezóny. Bohužel zima nás všechny potrápila a museli jsme se věnovat tomu, co děláme obvykle v zimě. Tedy tréninku, boulderingu a zahájení kroužků pro děti a kurzů na nové umělé stěně v Ústí.





 Během posledního měsíce se mi podařilo vylézt pár zajímavých boulderů. Za zmínku stojí novinka "Dej si lajnu" v Labáku 8A. Po mém přelezení tohoto vyjímečného boulderu byl vylomen klíčový chyt a opakování tohoto problému bude dost zajímavé, určitě těžší. V ten samý den jsem dal Zooming také za 8A. Následné pokusy Red zone 8B byly bohužel neúspěšné.
 V mezidobí jsme se s Editkou podívali také do Labáku k Josefově hlavě. Krásný slunečný den plný zajímavých onsajtů. IXc, IXb, a velmi pěkní Xa na Josefovu hlavu od německých lezců. Nevídané lezení ve velkém převise stylem na medvěda :-) Cesta byla po zimě dokonale omytá, takže boj o OS byl dost o hledání chytů.
Po té co slezl sníh jsem se mohl podívat po dlouhé době opět na Modřín a na Sněžník. Na Sněžníku se zadařil Remake 8A a dva dny po té prodloužení Remaku "Machinárium 8A+" , takže co se mě týče úspěšné zakončení zimní sezóny.



No a co nás čeká? Asi to hlavní je expedice do Peru, kde si vyzkoušíme lezení ve vysokých nadmořských výškách, bouldering a havně pokus o prvovýstup na 800m vysokou stěnu La Esfinge.

Mimo jiné začíná sezńa kurzů na skalách. Takže neváhejte a přidejte se k nám. Zážitky a skály na Vás čekají a my Vám moc rádi ukážeme kouzlo lezení a pobytu ve skalách.

Editka :-)

Ondra Kusa na Sněžníku

Martin Tomášek ladí Temnou hmotu na Sněžníku

Martin Tomášek ladí Ciderhouse na Sněžníku

Žádné komentáře:

Okomentovat