14. 1. 2016

Oman 1. cast

Posilam prvni pozdrav z Omanu z hlavniho mesta Muskatu. Hlavni a ta pro nas asi nejdulezitejsi cast expedice je za nami. Po sedmi dnech stravenych ve stene Jabal Misht jsme dosedli opet na zem a zanechali za sebou novou 1000m dlouhou linii.





Po priletu do Muskatu jsme si pujcili male auto, nakoupili jidlo a vodu a vyrazili na 3 hod cestu do zakladniho tabora pod Jabal Misht. 

Prvni den jsme si udelali prvni vynasku pod stenu. Nekonecny 2 hod vyslap sutovym polem nas dovedl pod ohromnou vychodni stenu. Nikdo z nas necekal ze to bude taaak velike.

Ihned jsme se dali do prace a jsem jeste ten den jsme udelali prvni delku. Rozdelili jsme se na dva tymy. Ja a Jesterka a Fido s Jirou. Prvni 3 dny jsme se jeste vraceli zpet do tabora, ale pozdeji jsme se nastehovali do steny, coz bylo pro nas osvobozeni od umorneho nastupu pod stenu.

Nas prvni a nejoblibenejsi bivak.
Nas prvni a nejoblibenejsi bivak.
2. bivak, ktery byl uz kapinku mene pohodlny

V nasledujicich 4 dnech jsme s 3 bivaky dosahli vrholu teto nadherne steny. Kazdy den lezeni byl az po hrdlo naplnen adrenalinem a tezkym lezenim. Vapno ve stene se stridalo od nadhernych pevnych ploten po useky, kterym jsme rikali lezeni po skalnich muzicich. Kazdy den byl "Ozajstny Alpinismus". Kazdy z nas zazil ve stene velke dobrodruztvi a spoustu strachu, ale pro toto jsme sem take prijeli. Pro zazitky, ktere nam z hlavy jen tak nikdo nevymaze.

Jira za mnou v delce po skalnich muzicich.

Pocasi ve stene bylo dobre. Nekdy trochu vice tepla, ale stale slunce. Jen posledni den ve stene byl trochu hra nervu. Cilem dne bylo vylezt na RP delky, ktere jeste nemely prelez a zrovna ten den se zatahlo a zacalo lehce prset. Nastesti stal Alah pri nas a my jsme tak byli schopni vylezt vsechny delky RP

Pracovni nazev cesty je prozatim "Boys do not cry!" a obtiznost se bude pohybovat okolo 7c+. Cesta ma 1000m a 20 delek.  Pro nase bezpeci jsme na celou cestu pouzili 40 nytu a dojisteni friendama.

Vrchol, spolecne foto bohuzel na gopro nemam, to maji kluci , tak ukazeme jindy.


Jira v moralove delce z bivaku za 7b+.

Jira v jedne z nejhezcich delek cesty za 7c.

Delka za 7c+ .

Fido a jeho vysnena delka za 6c

Pulka steny a vzdusna delka za 7b+.
Masinka do sveta - Festool


V nasledujicich dnech nas ceka sportovni lezeni v oblasti Hadash.
Mejte se pekne a pokud se zase dostanu k netu, tak dam o nas neco malo vedet.

Ahoj Ondra

2 komentáře:

  1. Ahoj Ondro Krásný článek i výkony. Zajímalo by mě víc o vaší vrtačce. Můžeš ji prosím popsat? Jaké nýty jste používali (délka, průměr, typ hmoždinky). V ČR pochopitelně lepím borháky ČHS do chem malty... ale to v zahraničí není možné. Hledám proto něco použitelného pro svůj projekt (hory v zahraničí) takže budu vděčnej za každou radu nebo nákupní tip.

    OdpovědětVymazat